Update Gay Parade Belgrade 2010

women in black belgrade attacked
Napadnuti aktivisti “Žena u crnom”
10. oktobar 2010. | 10:14 | Izvor: Beta
Beograd — Organizacija Žene u crnom navodi da su protekle noći dva mladića upala u njihove prostorije u Jug Bogdanovoj ulici u Beogradu i čekićem napala aktiviste.

“Da se nije radilo o slučajnom incidentu pokazuje to da su mladići u prostorije ušli tražeći pedera među prisutnima, želeći da se fizički obračunaju”, navodi se.

Žene u crnom ocenile su da su motivi napada politički stavovi i homofobija i zatražile od nadležnih državnih organa da što pre pronađu počinioce i kazne ih.

“Politički motivisan napad na aktivistkinje i aktiviste “Žena u crnom” desio zato što jasno i nedvosmisleno podržavamo prava LGBT populacije kao i organizaciju Parade ponosa, kao što politički angažman “Žena u crnom” ujedno podrazumeva i jasnu osudu zločina počinjenih u naše ime”, naviodi se u saopštenju “Žena u crnom”.

U Hitnoj pomoći agenciji Beta rečeno je da je u napadu povređena jedna žena, ona je sa posekotinom kapka i povredom nosa prevezena na Urgentni centar.

Policija se još nije oglasila o ovom incidentu.

Advertisements

About jasminatesanovic

Jasmina Tešanović (Serbian: Јасмина Тешановић) (born March 7, 1954) is a feminist, political activist (Women in Black, Code Pink), translator, publisher and filmmaker. She was one of the organizers of the first Feminist conference in Eastern Europe "Drug-ca Zena" in 1978, in Belgrade. With Slavica Stojanovic, she ran the first feminist publishing house in the Balkans "Feminist 94" for 10 years. She is the author of Diary of a Political Idiot, a war diary written during the 1999 Kosovo War and widely distributed on the Internet. Ever since then she has been publishing all her work, diaries, stories and films on blogs and other Internet media.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s