Bezobrazne zene

Dolazim na kratko u Beograd, s vremena na vreme, zbog obaveza. Svaki put kad udjem kod mog oca koji zivi sa svojom necakom u centru Beograda, jos pre no sto krene da mi se jada o bolestima i cenama, pokaze mi stos isecaka iz novina, s recima, da vidis sta nam Ceda radi! Covek cita Politiku i nesto oko Politike, nikad Press ili Kurir; gleda RTS ne Pink i ostale novokomponave televizije. Cak najvise provodi vremena na sportskom satelitskom kanalu i crnogorskoj televiziji.

– Ima samo jedna gora osoba za tvoju buducnost, posto ja i nemam vise buducnosti , kaze, jer sam 85 godina star, a to je Vesna Pesic. Ceda izdaje i prodaje zemlju a Vesna Pesic povrh svega je i zensko i jako bezobrazna. Sta sve ona kaze ljudima u lice, pa to je strasno, nastavlja: uvek moram da menjam kanal.

I onda krene detaljno sta je sve rekla, kao da nikad i nije menjao kanal, a mnoge od stvari u njegovoj interpretaciji iako nisu sasvim ni jasne ni verovatne ipak sasvim precizno mapiraju program LDP-a. Na kraju mi kaze: Znam da si oduvek glasala za Vesnu Pesic, nisam ti nikad branio…ali molim te cuvaj se, nemoj da se uplices u politiku, gledaj svoja posla…

Jako mi je tesko da se s njim objasnjavam, narocito zato sto oboje vrlo dobro znamo o cemu govorimo i koja su moja posla. Pre niz godina ja sam uspela oca da ubedim da ne glasa za Milosevica vec za Kostunicu, onda za Tadica…sada medjutm on meni trazi uslugu, poslednju zelju zauzvrat: da ne glasam za Vesnu Pesic. Cak mislim da bi mi i Cedu i oprostio da to “zensko” i “bezobrazno” nije u istoj partiji. Sasvim je jasno onda zasto glasam za Cedu, bez kalkulacija, bez sumnje. Zato sto u LDP-u ima mesta za “bezborazne” zene svih uzrasta.

Nota bene, ja jos uvek ne smem da pusim pred tatom…

Advertisements

About jasminatesanovic

Jasmina Tešanović (Serbian: Јасмина Тешановић) (born March 7, 1954) is a feminist, political activist (Women in Black, Code Pink), translator, publisher and filmmaker. She was one of the organizers of the first Feminist conference in Eastern Europe "Drug-ca Zena" in 1978, in Belgrade. With Slavica Stojanovic, she ran the first feminist publishing house in the Balkans "Feminist 94" for 10 years. She is the author of Diary of a Political Idiot, a war diary written during the 1999 Kosovo War and widely distributed on the Internet. Ever since then she has been publishing all her work, diaries, stories and films on blogs and other Internet media.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s